OVER HIKING HONDENCOACH

Hallo, even voorstellen!

Mijn naam is Jantina Rozema en sinds een aantal jaren heb ik echt mijn passie gevonden: het werken met mensen en honden. Sinds oktober 2020 ben ik de gelukkige eigenaar van een Red Merle Bordercollie, genaamd Hike. Scroll naar onder om meer over Hike te lezen.

Ik word het gelukkigst als ik baasjes en honden samen zie groeien. Kleine successen en grote stappen, ik sta met je mee te juichen!

Om dat voor je te kunnen doen heb ik meerdere opleidingen gevolgd en besteed ik mijn vrije tijd met het updaten van mijn kennis door de laatste relevante wetenschappelijke onderzoeken te volgen:

  • Instructeursopleiding bij O&O
  • Meerdaagse opleiding Anniek Winters Deel l & ll
  • Trick Training cursus bij Sylvia Trkman
  • Instructeur bij hondenschool Nicky/Indy
  • Hondengedragscursus bij De Hondencoach 
Hond_Hike_Stadspark_Groningen

MIJN 3 GROTE LEERMEESTERS

HIKE

Mijn derde leermeester, de meest recente, staat nog in zijn kinderschoenen. Een jonge Border Collie die druk, speels, lief en slim is. 

Alles wat een pup hoort te zijn. Hij trekt, bijt, blaft, sloopt, piept, springt op en is alles behalve perfect. 

Hike zul je vaker terug zien op de website omdat ik gedeeltes van zijn leren gebruik in de filmpjes. Wat de toekomst ook brengt, ook hij leert mij enorm veel. Hij is compleet het tegenovergestelde van mijn vorige honden, en wat genieten we van het losloop gebied en zijn traumavrije verleden. 

Zo belangrijk is socialisatie, goede genen en een positieve start. 

Puppy_Hike_Hond

JORIS

Hond_Hondenschool_Hondentrainer

Mijn tweede leermeester was een hond uit het buitenland genaamd Joris. Inmiddels een alweer 11 jaar oude Village dog x Duitse Herder. Ook deze hond miste een stuk van zijn socialisatie en hij was getraumatiseerd. 

Helaas heeft hij meerdere bijtincidenten op zijn naam staan. En in een roedel honden komt hij ook niet goed mee. Zijn trauma’s komen tevoorschijn als hij een vliegenmepper ziet. Onophoudelijk trillen en wegkruipen. 

Ondanks al zijn dingetjes heb ik met deze prachtige hond mijn instructeursdiploma gehaald en ben ik me dankzij hem in honden gaan verdiepen. 

Soms moet je realistisch zijn en je doelen klein houden. Als je dan uiteindelijk overal kunt lopen en daar waar nodig de verantwoordelijkheid en leiding neemt, kun je dus heel ver komen met je hond! 

BELKO

Mijn eerste hond was een herplaatser Appenzeller, genaamd Belko. Voor mensen die hij kende een heel lieve hond en een echt maatje voor mij. Door zijn slechte socialisatie en zijn slechte verleden was hij geen makkelijke hond. 

Bezoek werd niet vriendelijk ontvangen (met name mannen) en intacte reuen werden niet altijd even vriendelijk begroet. Soms denk ik wel eens als ik toen eens wist wat ik nu wist, dan had ik het heel anders gedaan. 

Maar ondanks dat ben ik hem super dankbaar, ik leerde gelijk dat niet alle honden happy go lucky zijn en ik deed alles wat er in mijn macht lag om hem te begeleiden. Fouten werden gemaakt… en daar werd van geleerd. 

Sometimes you win sometimes you learn! Nou dat heb ik zeker gedaan van deze lieve, mooie en fantastische hond. Rust zacht lieve Belko en bedankt voor al je wijze lessen. 

Hond_Hondenschool_Hondentrainer