MIJN AANPAK

Als je al even op zoek bent naar een hondenschool & hondentrainer in omgeving Groningen of Gelderland/de Veluwe, dan weet je vast dat er ontzettend veel trainingsstijlen zijn. Het maakt niet uit welk doel je hebt, de kans van slagen is het grootst als je iemand vindt met een trainingsstijl die past bij jou en je hond. Lees verder om erachter te komen of wij een match zijn.

Mijn aanpak is geen quick fix, maar een oplossing voor lange termijn. Honden hebben het nodig dat hun leven in balans is. Daarvoor heb je plezier nodig, maar ook grenzen, rust en duidelijkheid. Dit vormt de basis van mijn training.

AnniekWinters_CURSUS
AnniekWinters_CURSUS
 
Positieve hondentraining en hondencoaching

Een positieve trainingsstijl houdt in dat je gebruik maakt van de passie van je hond. Wat vindt je hond echt helemaal het einde? Daar gaan we achter komen tijdens onze hondentraining-sessies en gebruik van maken!

Niet alleen je hond trainen

Als hondentrainer werk ik niet alleen hond-, maar ook mensgericht. Een groot deel van de training bestaat niet uit het trainen van je hond, maar het trainen van jezelf. Als je hond probleemgedrag vertoont, heb je vast al eens gewenst dat je hond kon praten en je vertellen waarom hij of zij dit doet. Zonder dat je het door hebt zal je hond dit vast al geprobeerd hebben, maar we communiceren niet op dezelfde manier. Daarom leer ik jou tijdens de hondentraining waar je op moet letten. Je hond heeft namelijk de antwoorden op al je vragen!

Realistisch

Hoe graag we het ook willen, het kan niet altijd perfect gaan. Door mijn werk als hondencoach en mijn eigen ervaringen met Hike, weet ik hoe het is als je hond aan het puberen is of toch besluit wel achter die andere hond aan te gaan terwijl jij klaar staat met koekjes. Soms nemen je emoties het over, raak je gefrustreerd of wil je het opgeven. Geef niet op! Pak de draad weer op waar je gebleven bent en weet dat het bij iedereen wel eens misgaat.

Wetenschappelijk onderbouwd

Ik vind het belangrijk dat de methodes die ik gebruik tijdens de gedragsbegeleiding wetenschappelijk onderbouwd zijn. Ik zal je niet lastigvallen met alle wetenschappelijke feiten die ik interessant vind, maar ik neem het altijd mee in mijn trainingen. Ben je benieuwd welke trainingen ik heb gevolgd en wat er nog op de planning staat? Lees verder.

Denk je dat we een match zijn? Neem contact op! 
Past deze trainingsstijl niet bij je? Ik verwijs je graag door naar collega’s van hondenscholen met een passende trainingsstijl voor jou en je hond.